Küresel yağlayıcılara olan yüksek talep nedeniyle, bir üretici, ürünleri formüle etme süresini azaltarak, yağlama ürünlerinin üretimini artırmakla ilgileniyordu. Tesis, çeşitli ürünlerin harmanlanması için kullanılan, çeşitli ebatlarda birkaç karıştırma tankına sahipti. Çalışma prosedürleri, homojen olduklarından emin olmak için tankların üst, orta ve altından örnekleri test etmelerini gerektiriyordu. Grupların tam harmanlanma zamanlarını bilmedikleri için prosedürleri tam harmanlamanın gerçekleştiğinden emin olmak için bir saat veya daha fazla beklemelerini gerektiriyordu.
UYGULAMA
Karışım tankında vizkozite analizi
MEYDAN OKUMA
Küresel yağlayıcılara olan yüksek talep nedeniyle, bir üretici, ürünleri formüle etme süresini azaltarak, yağlama ürünlerinin üretimini artırmakla ilgileniyordu. Tesis, çeşitli ürünlerin harmanlanması için kullanılan, çeşitli ebatlarda birkaç karıştırma tankına sahipti. Çalışma prosedürleri, homojen olduklarından emin olmak için tankların üst, orta ve altından örnekleri test etmelerini gerektiriyordu. Grupların tam harmanlanma zamanlarını bilmedikleri için prosedürleri tam harmanlamanın gerçekleştiğinden emin olmak için bir saat veya daha fazla beklemelerini gerektiriyordu. Bu çaba zaman ve emek yoğundu ve bir partiye 45 dakika veya daha fazla bir zaman ekliyordu. Karışım tamamlanmadığında, testlerin tekrar yapılması gerekir ise, sürece
daha da fazla zaman eklenirdi.
ÇÖZÜM
Müşterinin daveti üzerine, PAC, proses mühendislerinin, karışım prosesi sırasında tanktaki sıvının ne kadar hızlı homojen hale geldiğini belirlemelerine yardımcı olmak için bir deneme yaptı. PAC, üç metrelik bir gövdeye iki adet VISCOpro 2000/321 model viskozite sensörü taktı ve gövdeyi üstten bir yağlayıcı karıştırma tankına yerleştirdi.
Testten önce, PAC ve mühendisler, karışımın tamamlanıp tamamlanmadığını belirlemekTestten önce, PAC ve mühendisler, karışımın tamamlanıp tamamlanmadığını belirlemekiçin iki viskozite sensörünün (üst ve altta monte edilmiş) veya üç viskozitesensörünün (üstte, ortada ve altta) monte edilmesinin) gerekli olup olmadığını tartıştılarçünkü karışımın ne kadar çabuk homojen hale geldiğinden emin değildiler. Üst vealt kısımda takılan sensörlere sahip özel bir viskozite sondasının test için en iyiseçenek olduğuna karar verildi. Testin sonuçları harmanlamanın beklenenden dahaerken tamamlandığını gösterdi ve bu da nihai kalite kontrol prosedürlerini gerçekleştirmelerinive ürünü 30 dakika öncesine kadar aktarmalarını sağladı. Ek olarak, çok aztabakalaşma olduğunu ve üst ve alt viskozimetrelerin her birinin bir dakika içindesıvının hedef viskoziteye ulaştığını gösterdiğini buldular. Tesis, her tank için tek birmodel 321 viskozite sensörüne sahip iki metrelik bir sondadan oluşan son bir konfigürasyonseçti. İşlem sırasında, viskozite tanktaki değerler platoya kadar izlenir ve dahasonra sevkıyat için transfer edilmeden önce son kalite kontrol için laboratuvara birnumune gönderilir. Bu yöntem, üretim süresini düşürdü, bu da üretim kapasitesininartmasına, laboratuardaki talebin azalmasına ve KG izlenebilirliğinin artmasına nedenoldu.
SONUÇLAR
• Yağ karışım süresini 30 dakikadandaha fazla kısaltıldı.
• Çıktı kapasitesi artırıldı.
• Laboratuvar analiz yükü azaldı,reaksiyon süresi kısaldı.
• Kalite Güvence için izlenebilirlik artırıldı.